Menü Kapat

YARATICI SERBEST OYUN

Oyun, erken çocukluk eğitimimizin ana faaliyetidir. Çocuklar oyun yoluyla hayal güçlerini geliştirmeyi, hafızalarını güçlendirmeyi, hoşgörü ve sosyal becerileri geliştirmeyi, ince ve büyük motor becerilerini geliştirmeyi ve dillerini genişletmeyi öğrenirler. Hayal gücünü, ilerideki yıllarda yaratıcı ve eleştirel düşünmenin temeli olarak görüyoruz. Oyuncaklarımız basit, ucu açık, estetik ve doğal malzemelerden yapılmıştır. Çocuklar kendi dünyalarını yaratmakta özgürdürler ve gerçek hayatın canlılığını taklit ederken, odaklanma yetenekleri de okul çağı akademik yeterlilik seviyesine ilerlemektedir.

GÜNLÜK HAYAT BECERİLERİ
Yuvamızın gün akışında yapılacak çok işimiz var. Yemek hazırlıkları, temizlik, bahçe işleri, basit tadilatlar gibi çocukların da dahil olabileceği gerçek işler, çocuklara hayatı sağlıklı ve anlamlı bir şekilde taklit etme fırsatı veren bir ortam yaratır. Çocuklar bu hayat provasının aktif birer katılımcısı olduklarında, özgüvenleri artar, sorumluluk duyguları ve günlük hayat becerileri gelişir.

SANAT
Yuvamızda çocuklar, ıslak üstüne ıslak boyama, balmumu modelleme, pastel boya çizimi, parmak örgüsü, şiş örgüsü, halı dokuma gibi sanatsal üretim süreçlerinin keyfini çıkarıyor. Zaman ve sabır gerektiren el işi projeleri yaş gelişimlerine uygun olarak sunulduğunda, ince motor becerileri, el-göz koordinasyonu ve odaklanmayı geliştirir. Sanatsal faaliyetlerimizde doğaya ve insana zararlı olabilecek malzemelerden kaçınmaktayız.

ÇEMBER ZAMANI
Çember zamanı, günlük rutinimizin önemli bir unsuru olarak hergün aynı zamanda, dört hafta süren tekrarlarla gerçekleşen sihirli bir zaman gibidir. İnce ve kaba motor becerilerle şarkı ve hikayeleri birleştiren mevsimlik bir hareket “yolculuğu” dur. Çember, büyümekte olan çocuğu memnun etmek ve güçlendirmek için zengin, imgesel bir dil, ritmik hareket ve hayal gücü içerir. Sağlıklı beyin ve duyu gelişiminin yanı sıra çocuklar çemberde, bir topluluğun parçası olmayı da deneyimler ve hem kendileri hem de sosyal çevreleri ile ilgili farkındalıkları güçlenir.

BAHÇE ZAMANI
0-7 yaş çocukların en önemli ihtiyaçlarından biri de özgürce hareket edebilmek. Koşmak, oynamak, tırmanmak, denge oyunları bize mutluluk verdiği gibi, bahçemiz doğası gereği keşifler yapmak ve ekim dikim faaliyetleri aracılığı ile doğayı öğrenmek için de uygun bir ortam sunmaktadır. Dışarıdaki oyun, doğal dünyayı gözlemlemek ve onunla bağlantı kurmak için zaman ve alan sunar. Dış ortam, duyuları tamamen devreye sokar ve problem çözme, dönüşüm, farklı düşünme, esneklik ve risk alma fırsatı sağlar. Hava koşullarından bağımsız olarak hergün bolca bahçede vakit geçiririz.

MASAL ZAMANI
Masallar, çocukları zihinsel resimler geliştirmeye ve tüm benlikleri ile aktif dinlemeye katılmaya davet eder. Yıllar boyu anlatılagelen insan deneyimlerinin hikayeleri, çocukların zorlukları anlama ve üstesinden gelme ve başkalarıyla ilişki kurma yeteneklerine rehberlik etmeye yardımcı olur. Çocuklar iyiye ve güzele doğru giden yolu masal imgeleri üzerinden kolaylıkla anlayabilir. Masallarımız çocuklarımızın yaşlarına uygun olacak şekilde, masa tiyatrosu eşliğinde ve dört haftalık döngülerle anlatılmaktadır.